Wyślij odpowiedź 
Dlaczego to forum umarło?
Autor Wiadomość
maxsledz Offline
Świeżo upieczony

Wypowiedzi: 4
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #1
Dlaczego to forum umarło?
Praktycznie nikt się na tym forum nie wypowiada, użytkowników było 85000 z tego co widać, a głównie posty są jako newsy.
3 czerwiec 2010 20:05
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_vista Przeglądarka: firefox
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy

[REKLAMA] - Lepsze to czy reklama podpasek i proszków do prania? :)
Dzisiaj 22:51
 Reklamy Google
gregor94 Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedzi: 96
Wypowiedź: #2
RE: Dlaczego to forum umarło?
nie umarloby jakby regulamin nie byl rygorystycznyKwaśny
4 czerwiec 2010 10:50
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_vista Przeglądarka: firefox
FokuS Offline
Pijany Powietrzem

Wypowiedzi: 9
Wypowiedź: #3
Weź się wyloguj i nie wracaj tutaj jak Ci się nie podoba regulamin. Rejestrując się tutaj zaakceptowałeś regulamin, co było równoznaczne z tym, że go akceptujesz i ci się podoba.
4 czerwiec 2010 14:08
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
maxsledz Offline
Świeżo upieczony

Wypowiedzi: 4
Wypowiedź: #4
Hm na PCF jest ten sam regulamin i tamto forum jakoś żyje. A tutaj od wczoraj 2 posty O_o
4 czerwiec 2010 19:25
Luca Offline
Ktoś ze Szczecina
**

Wypowiedzi: 128
Wypowiedź: #5
( 4 czerwiec 2010 19:25) maxsledz napisał(a):  Hm na PCF jest ten sam regulamin i tamto forum jakoś żyje. A tutaj od wczoraj 2 posty O_o

A czego konkretnie dotyczy to "życie" forum PCF? Gdyby PCF zniknął z kiosków, to też zapewne by tak było. Niełatwo jest na poczekaniu dać odpowiedź na każde, nieraz nader konkretne pytanie. Ot i dlaczego nie ma dużego ruchu.

Antek miał kataru po dziurki w nosie
(Humor zeszytów)
Zdjęcia Szczecina - Radio - Strona - Mój blog.
8 czerwiec 2010 11:47
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_98_nt Przeglądarka: opera
Romek_xx Offline
Maruda
**

Wypowiedzi: 336
Wypowiedź: #6
( 8 czerwiec 2010 11:47) Luca napisał(a):  ... Gdyby PCF zniknął z kiosków, to też zapewne by tak było...

Osobiście nie wiążę swojego udziału w forum z kupowaniem czy obecnością pism w kioskach. Zresztą i tak rzadko jakieś pisma kupuję. Bardziej nie udzielałem się tu bo mało co się działo, wchodziłem, zerknąłem, zobaczyłem co się dzieje i wychodziłem.
Wiele forów w necie umiera, kilka jest prób reanimacji, z różnymi skutkami.

Sztyrlic pomyślał chwilę... spodobało mu się to, więc pomyślał jeszcze raz.
8 czerwiec 2010 22:34
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
julius Offline
Użytkownik
**

Wypowiedzi: 102
Wypowiedź: #7
Po prostu jest nas tu mniej niż na PCF i dlatego jest mały ruch, ale forum nie umarło tylko żyje sobie wolniej niż inne. To tak jakby porównać geparda z żółwiem jeden jest szybki drugi bardzo wolny, a jednak obydwaj żyją. Oczko

CHOMIK Gizmaaa Hasło: nescafe
kasa za oglądanie reklam
http://www.jungle.com.pl/login.php?cmd=r...ref=julius
Pogotowie komputerowe MIELEC
11 czerwiec 2010 15:37
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Luca Offline
Ktoś ze Szczecina
**

Wypowiedź: #8
Przed chwilą obejrzałem sobie forum PCF i nasunęło mi się takie oto spostrzeżenie: może trzeba jakoś zachęcić ludzi do "chwycenia za pióro"? Na przykład dodając dział recenzji.

(Humor zeszytów)
(Ta wypowiedź była edytowana: 9 sierpień 2010 12:21 przez Luca.)
9 sierpień 2010 12:18
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_98_nt Przeglądarka: opera
pk1001100011 Offline
Świeżo upieczony

Wypowiedzi: 1
Wypowiedź: #9
Skąd mają się tutaj brać nowi użytkownicy? Magazyn NEXT umarł zanim forum zdążyło się rozkręcić. Głównym źródłem nowych użytkowników forum byli czytelnicy pisma. Nie ma pisma (jego promocji, reklam) - nie ma nowych użytkowników.
Sporo osób trafiło tutaj co prawda inaczej, np. dowiadując się o tym forum z forum PC Format. Niemniej jednak forum nie jest już w żaden sposób promowane, a bez tego nie przybędzie tylu użytkowników by forum mogło zacząć żyć własnym życiem.
26 sierpień 2010 12:31
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
Luca Offline
Ktoś ze Szczecina
**

Wypowiedź: #10
(26 sierpień 2010 12:31) pk1001100011 napisał(a):  Skąd mają się tutaj brać nowi użytkownicy? Magazyn NEXT umarł zanim forum zdążyło się rozkręcić. Głównym źródłem nowych użytkowników forum byli czytelnicy pisma. Nie ma pisma (jego promocji, reklam) - nie ma nowych użytkowników.
Sporo osób trafiło tutaj co prawda inaczej, np. dowiadując się o tym forum z forum PC Format. Niemniej jednak forum nie jest już w żaden sposób promowane, a bez tego nie przybędzie tylu użytkowników by forum mogło zacząć żyć własnym życiem.

Dlatego, wzorem portali, można byłoby dodać do forum możliwość zapraszania do niego znajomych. Skoro można zapraszać do korzystania z poczty... Ileś tam ludzi na pewno przybędzie a ci, którzy nie skorzystają z zaproszenia może przynajmniej przekażą wiadomość dalej.

(Humor zeszytów)
12 wrzesień 2010 11:28
Wyślij odpowiedź 

Skocz do:

Kontakt | NEXT | Początek | Treść | Lekka wersja | RSS
PC Format | NEXT | Fotografia cyfrowa | CD-Action | Click! | Nowe Technologie