Wyślij odpowiedź 
Wymiana sprzętu i Windows 7.
Autor Wiadomość
ruth Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedzi: 45
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #1
Wymiana sprzętu i Windows 7.
Po wymianie procesora (Core2Duo -> Core i5), pamięci (DDR2 -> DDR3) i płyty głównej (P5B ->P7P) Windows 7 64-bit uruchamia się lecz nie działa myszka, a rozdzielczość z 1920x1200 zjechała do 800x600 mimo iż karta graficzna jest ta sama.
Czy to normalne ? Jak to naprawić bez ponownego stawiania systemu. Wprawdzie Windows służy tylko jako uruchamiarka do gierek ale nie chciałabym pokasować dzieciom zapisów.
6 marzec 2010 23:23
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: unknown Przeglądarka: unknown
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy

[REKLAMA] - Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn (H. P. Lovecraft)
Dzisiaj 01:39
 Reklamy Google
dave5 Offline
Użytkownik
**

Wypowiedzi: 212
Wypowiedź: #2
RE: Wymiana sprzętu i Windows 7.
zapewne to kwestia wykrywania sprzętu.
Polecam kontakt z M$ - tylko oni wiedzą dokładnie jak to działa.

W razie gdyby nie znalazło się lepsze rozwiązanie problemu (którego ja na pewno nie znam):
Skoro cgodzi tylko o zapisy, to możnaby zreinstalować system, przedtem backupując save'y - można je zwykle znaleźć w trzech folderach (w WinXP - w Win7 może być inaczej):
1. Moje Dokumenty - katalog główny, ew. podfolder 'My Games'.
2. Katalog gry - miejsce zainstalowania.
3. Documents and Settings, Podfoldery konkretnych userów, tam powinien być folder z tytule aplikacji bądź nazwą firmy.

[Obrazek: userbar802541.gif]
7 marzec 2010 21:13
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: chrome
ruth Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedzi: 45
Wypowiedź: #3
RE: Wymiana sprzętu i Windows 7. [Rozwiązane]
Poradziłam sobie. Wymieniłam myszką na taką z kabelkiem (PS/2) i ręcznie zainstalowałam sterowniki. Zastanawia mnie tylko dlaczego "padła" grafika i myszka bezprzewodowa - rzeczy, które się nie zmieniły (???). Prawdę powiedziawszy spodziewałam się trochę więcej po najnowszym Windows. Linux wymagał tylko wyrzucenia starej sieciówki i karty dźwiękowej oraz skonfigurowania nowych. Resztę zrobił sam i nawet nie pisnął. Może ta mroźna pogoda bardziej mu sprzyja :-).
(Ta wypowiedź była edytowana: 8 marzec 2010 07:07 przez ruth.)
8 marzec 2010 07:05
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: unknown Przeglądarka: unknown
Wyślij odpowiedź 

Wątki podobne lub związane z obecnym
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatnia wiadomość
  WINDOWS XP OEM przypisywanie do sprzętu des 8 2869 22 czerwiec 2008 19:47
Ostatnia wiadomość: greh

Skocz do:

Kontakt | NEXT | Początek | Treść | Lekka wersja | RSS
PC Format | NEXT | Fotografia cyfrowa | CD-Action | Click! | Nowe Technologie