|
Dział [DOWNLOAD] na stronie - opinia.
|
| Autor |
Wiadomość |
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy
|
[REKLAMA] - Lepsze to czy reklama podpasek i proszków do prania? :)
|
|
| Dzisiaj 01:33 |
|
gregor94
Nowy użytkownik

Wypowiedzi: 93
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
RE: Dział [DOWNLOAD] na stronie - opinia.
oczywiscie
dzial ten zastepuje plyte
wszystkie programy opisane w magazynie sa umieszczone na stronie glownej
|
|
| 10 lipiec 2009 10:07 |
|
dawidsab
dawidsab

Wypowiedzi: 245
|
Może i nie trudne.
Jednak z pewnością, bardziej czasochłonne.
Znaleźć, pobrać, zainstalować (w przypadku "dobreprogramy", itp.).
Inaczej sprawa się ma ze stroną "Next" (lub programami z płyty).
Na stronie "Next" nie trzeba (długo) szukać, bo wszystko co jest potrzebne mamy pod ręką, więc cała robota ogranicza się do pobrania i instalacji programu  .
A w przypadku płyty jest jeszcze krócej, bo wystarczy tylko zainstalować.
Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
|
|
| 10 lipiec 2009 12:05 |
|
Romek_xx
Maruda

Wypowiedzi: 336
|
(10 lipiec 2009 12:05) dawidsab napisał(a): Może i nie trudne. Jednak z pewnością, bardziej czasochłonne.
Znaleźć, pobrać, zainstalować (w przypadku "dobreprogramy", itp.).
Chyba kolega trochę przesadza. Kto przeszukuje strony w poszukiwaniu programów, kodeków, pluginów czy czegokolwiek? Raczej wpisuje się w google to czego się szuka, i ewentualnie kilka stron trzeba przejrzeć aby znaleźć to co każdego interesuje. Chyba że wiem co jest w zasobach i idę konkretnie, na stronę x do działu download, i w kategorii y pobieram program x, bo wiem że on tam jest.
(10 lipiec 2009 12:05) dawidsab napisał(a): Inaczej sprawa się ma ze stroną "Next" (lub programami z płyty).
Na stronie "Next" nie trzeba (długo) szukać, bo wszystko co jest potrzebne mamy pod ręką, więc cała robota ogranicza się do pobrania i instalacji programu .
Czyżby kolega z takimi zachwytami był na etacie NM? Rozumiem, że dział się być może rozrasta, ale brak mi w nim porządku, podziału na kategorie. A i tak większość o ile nie wszystkie to zasoby zewnętrzne. Ciekawe, czy kolega szybciej by przejrzał zawartość działu download żeby uzyskać odpowiedź czy coś w temacie tam znajdzie, czy ja (lub każdy inny) wpisałby w google choćby i tam znalazł info np na temat driverów (a może readerów lub sterowników) udf do systemu XP. Specjalnie użyłem określenia driver/reader/sterownik, bo na NM jest lista ułożona alfabetycznie. Na innych stronach pism komputerowych jest przykładowo podział na tematy, ale tam też nie szukałbym info w temacie, ale szybko użył jakiejś wyszukiwarki.
(10 lipiec 2009 12:05) dawidsab napisał(a): A w przypadku płyty jest jeszcze krócej, bo wystarczy tylko zainstalować...
... o ile dany soft tam jest i wiemy na której płycie go mamy.
No tak, ale zaczynamy dbać o środowisko i nie produkujemy płyt które za jakiś czas wylądują na śmietniku. Osobiście od kilkunastu lat, odkąd interesuję się komputerami i posiadam jakąś nagrywarkę, wyprodukowałem setki płyt, z których zapewne duży odsetek zalega już pod warstwą ziemi na jakimś wysypisku. Tu więc popieram NM za "wyciachanie" płyt z pisma.
Sztyrlic pomyślał chwilę... spodobało mu się to, więc pomyślał jeszcze raz.
(Ta wypowiedź była edytowana: 12 lipiec 2009 23:11 przez Romek_xx.)
|
|
| 12 lipiec 2009 23:09 |
|
|
|