|
Płyta DVHD
|
| Autor |
Wiadomość |
Muniek2
Świeżo upieczony
Wypowiedzi: 3
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
Płyta DVHD
Witam,
z nowym Nextem została dodana płyta DVHD. Mój napęd odczytuje ją, ale po jakiś 5 sekundach płyta zaczyna szybko wirować, w efekcie czego jest porysowana na rogach. Stąd moje pytanie do wydawcy, czy byłby możliwość kupowania NEXTa w wersji DVD? Czy od tego miesiąca będzie tylko wersja z płytą DVHD?
pozdrawiam
Intel Core 2 Quad Q6600, Gigabyte GA-P31-DS3L P31, Geil DDR2 2x2048MB PC800,Palit GeForce 9600GT 1024MB DDR3/256bit, HDD Samsung HD321KJ 320GB, Zasilacz Chieftec 450Wat, Windows Vista Home Premium
|
|
| 17 grudzień 2008 15:41 |
|
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy
|
[REKLAMA] - Reklama to próba oddzielenia człowieka od jego pieniędzy. (John Priestley)
|
|
| Dzisiaj 22:42 |
|
baqarat
Świeżo upieczony
Wypowiedzi: 1
|
RE: Płyta DVHD
Kurcze jak dla mnie to ta płyta jest porażką.Może i format fajny i taniej i super nowość i taka fajowa bo elastyczna no i może się lepiej wkleja maszynowo do gazetki ale..................
po włożeniu do napędu to myślałem,że mi Dvd rozniesie.Huk,trzask jakby tam się wszystko łamało.Po wyjęciu z napędu rzeczywiście sporo rys na obrzeżach płyty.Tak wygląda jakby po przekroczeniu pewnej prędkości płyta dostawała wibracji i waliła na oślep po napędzie.Jutro zobaczę w innym napędzie ale i tak całą gębą popieram propozycję Muńka.Nie zawsze to co nowe od razu lepsze.
|
|
| 17 grudzień 2008 22:03 |
|
kotikor
Świeżo upieczony
|
W moim stacjonarnym kompie tego rodzaju płytki nie chodzą tak jak powinny,dostają bardzo dużych wibracji i wychodzą poszarpane i porysowane,obawiam się o mój sprzęt.A kopiowanie to trochę zachodu,na dysku twardym zapisuje się plik Image.nrg trzeba go rozpakować a potem nagrać(czy kopiowanie ma jakikolwiek sens-strata czasu)Prościej przestać kupować NEXT i inne periodyki z giętkimi płytami.
|
|
| 17 grudzień 2008 22:24 |
|
neo1986
Świeżo upieczony
|
Witam na moim LG GSA-4167B ta płytka startuje jak samolot i co najlepsze jej nie czyta  ((( jedna wielka porażka trzeba było zostać przy zwykłym DVD
Ale mój laptop BENQ śmiga spokojnie z tą płytką ponieważ nie chwyta jej w napędzie tak jak stacjonarki
Prosił bym o numer NEXT żeby był sprzedawany w dwóch wersjach płyt tak jak kiedyś CD-Action
(Ta wypowiedź była edytowana: 18 grudzień 2008 18:36 przez neo1986.)
|
|
| 18 grudzień 2008 18:25 |
|
de_mon
Świeżo upieczony
|
Potwierdzam w/w problemy. Napęd LG GSA-4167B. Płyta podczas startu wydaje takie stuki jakby miała się rozpaść. Ogólnie napęd czyta płytę, system widzi jej zawartość, daję się ją kopiować na dysk, menu płyty również działa, ale co jakiś czas płyta wytwarza bardzo dziwne i głośne wibracje oraz stuki. Po ustabilizowaniu się w uchwytach potrafi pracować poprawnie, bez hałasu jak zwykłe płyty DVD, jednak nie trwa to długo i po chwili poprawnej pracy płyta znów wpada w wibracje i wdaje dźwięki tak przerażające, że ciarki przechodzą gdy się je słyszy.
Jeśli kolejny numer czasopisma (za miesiąc) i następne po nim, również ukażą się z płytą DVHD, to głęboko zastanowię się nad sensem zakupu magazynu. Jedyne, co może mnie przekonać do kupna następnych wydań z płytami DVHD, to ciekawe artykuły, których treść reprezentuje zazwyczaj dość wysoki poziom. Mimo wszystko, jeśli mam za coś płacić, wolałbym, aby był to produkt pełnowartościowy, dający się normalnie używać, bez ryzyka, że ulegnie zniszczeniu lub co gorsza może uszkodzi sprzęt.
|
|
| 18 grudzień 2008 23:26 |
|
|
|