Wyślij odpowiedź 
Najlepszy antywirus / pakiet itp
Autor Wiadomość
lukasamd
Niezarejestrowany

Wypowiedź: #1
Najlepszy antywirus / pakiet itp
Witam,
tak jak w temacie postanowiłem opisać moje spostrzeżenia co do antywirów i całych pakietów IS. Miałem nieco czasu w wakacje więc się potestowało i stwierdzam że:

- Avast - darmowy antywir choć jego skuteczność nie jest zbyt wysoka, ja sam nie polecam za bardzo.

- NOD32 - bardzo dobry antywirus, bez wątpienia najszybszy jaki gościł na moim komputerze.

- Norton Internet Security 2007 - w porównaniu do poprzednich wersji tego programu chodiz on nad wyraz szybko (choć nadal nieco muli). Bardoz słabo wyglądają aktualizacje - raz na kilka dni to moim zdaniem tragedia, poza tym nie zawsze działały.

- Kaspersky Internet Security 6 - dobry ale w moim Windows XP pełnym update uniemożliwiał uruchamianie gier korzystających z PunkBuser a w tym ET = DYSKWALIFIKACJA!

- Kaspersky Internet Security 7 - problem który występował w KIS6 zniknął, antywirus jest bardzo dobry i nie obciąża zbyt mocno komputera, zwiększyły mi się w ET pingi choć to kwestia dobrej konfiguracji programu.

- Panda Internet Security 2007 - no tutaj nie mogę dużo napisać, antywirus nie jest dobry i u mnie baaardzo mocno obciążył komputer, szybko wyleciał.

- BitDefender 10 Internet Security - bardzo dobry pakiet do ochrony komputera, nie przepuszcza praktycznie niczego choć ma duży wpływ na działanie niektórych aplikacji (np. zwalnia uruchamianie Firefoxa). Bardzo wygodny interfejs.

- BitDefender 2008 Internet Security - znalazłem go pod koniec wakacji i testowałem wersję angielską ponieważ PL jeszcze nie ma. Poprawiono błędy wersji 10 i antywirus chodzi bardzo dobrze. Nie podoba mi się nowy interfejs który nie jest już tak profesjonalny (nastawiony raczej na noowbie).

- G DATA Internet Security 2007 - jeden z najlepszych jakie widziałem, niesamowicie skuteczny pakiecik. Niestety 2 silnik wyraźnie dają o sobie znać i antywir porządnie zwalnia kompa, coś za coś.

- F-Secure Internet Security 2007 - z powodów problemów z keyem testowałem tylko 2 godziny, coś jak G DATA tyle że chodził nieco szybciej.

- Avira AntiVir PersonalEdition Classic - darmowy, tylko antywirus ale... jest bardzo ale to bardzo skuteczny i co ważne W OGÓLE nie mulił kompa.

- Avira AntiVir PersonalEdition Premium - płatny, jw. dodatkowo ochrona emaili.

- Avira Premium Security Suite - jw. tyle że pełny pakiet

Osobiście używam NODa32 + Windows Firewall + Spybot S&D ale jeżeli ktoś nie może się zdecydować lub nie chce wydawać za za dużo pieniędzy to nich zainstaluję Avirę z NEXTaOczko
25 wrzesień 2007 18:14
Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy

[REKLAMA] - Reklama każe ci myśleć, że przez całe swoje życie, marzyłeś o czymś, o czym wcześniej nigdy nawet nie słyszałeś.
Obudowa DRAGON II to następca legendarnej Obudowy DRAGON I
Raj dla Graczy i nie tylko. Solinda jakość, wyjątkowy design, bezśrubkowy montaż napedów, dysków twardych i pamięci zewnętrznych.
czytaj więcej na www.action.pl
Dzisiaj 22:33
 NEXT - boks reklamowy
marines Offline
śpi w szafie

Wypowiedzi: 5
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #2
RE: Najlepszy antywirus / pakiet itp
NOD nigdy mi nie pasował, oprócz tego, że jest płatny to nie cieszy mojego oka.Oczko wszystkie pozostałe pakiety znowu za bardzo obciążały kompa. od lat króluje u mnie avast, który jest darmowy. wcale nie narzekam na niego, a staram się być w miarę legalny (naprawdę! :D). ;]
25 wrzesień 2007 18:21
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: linux_ubuntu Przeglądarka: firefox
Neveral007 Offline
Świeżo upieczony

Wypowiedzi: 1
Wypowiedź: #3
Osobiście na ten czas używam AVG 7.5. Wcześniej używałem NOD ale za każdym razem(nawet po formacie) nie pozwalał mi uruchomić systemu, zostawał tylko tryb awaryjny i odinstalowanie go bo inaczej ani rusz.
25 wrzesień 2007 19:13
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
e-Informatyk Offline
BAN

Wypowiedzi: 68
Wypowiedź: #4
Przez 3 lata korzystałem z Avasta! w wersji Home. Ani razu nie spostrzegłem dziwnych zachowań mojego komputera, utraty danych czy też innych objawów zawirusowania. Należy równiez pamiętać że dobry antywirus to nie wszystko, bowiem nic nie zastąpi trzeźwego myślenia użytkownika komputera. Wesoły
25 wrzesień 2007 20:48
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: linux_ubuntu Przeglądarka: firefox
Boberros
Niezarejestrowany

Wypowiedź: #5
Ja już od długiego czasu jade wyłącznie na NOD32 i jestem z niego w pełni zadowolony. Szybki i silny. Miałem Pandę, Kasperskiego i BitDefender, ale one moim zdaniem nie dorównują NOD32.
25 wrzesień 2007 21:15
Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
PapaSoprano Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedzi: 15
Wypowiedź: #6
Miałem Pande Internet Security 2007 - troszkę zwalniała PC
Miałem NOD32 - dobry ale czasami nie skutecznie walczył z wirkami
Miałem i Mam Avasta Home - darmowy antywirus - jak narazie nie mam żadnego wirka (i obym nie miał) na razie według mnie to najlepszy darmowy antywirus - przynajmniej mi nie zwalnie PC Wesoły
25 wrzesień 2007 21:20
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
miras-84 Offline
Świeżo upieczony

Wypowiedzi: 1
Wypowiedź: #7
moim zdaniem jesli ktos chce darmowego antywira i do tego zeby niezamulal to Avast home to najlepszy wobor, uzywam go 3 lata i niemialem nigdy zadnyc problemow z wirusami, czy to po stronach czy w sieci p2p, wykrywal jak cos bylo na bierzaco, osobiscie polecam
25 wrzesień 2007 23:43
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_vista Przeglądarka: avant
Artoven Offline
Świeżo upieczony

Wypowiedzi: 3
Wypowiedź: #8
Moim zdaniem KIS6 jest w miarę dobry jeżeli ktoś szuka kompletnego pakietu w którym zbyt dużo nie trzeba grzebać. Ja osobiście używam NOD32 + Outpost Firewall i jestem happy :D
26 wrzesień 2007 00:31
robert664 Offline
Świeżo upieczony

Wypowiedzi: 9
Wypowiedź: #9
Według mnie
KIS6- bardzo dobry i nie muli kompa,
BitDefender 10- jest dość dobry oraz zużywa najmniej pamięci,
NOD32 chyba jeden z najlepszych antywirusów, szkoda że trzeba osobno firewalla
Avast Home - miłem go kilka lat temu, istna tragedia, przepuścił wirusy i później nie mógł ich usunąć, oczywiście nie wiem jak działa nowa wersja bo jej nie miałem
26 wrzesień 2007 17:38
tomek_80 Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedzi: 37
Wypowiedź: #10
Ja używam darmowej wersji Aviry anitivir. co mogę powiedzieć jest dobrze nie muli mi systemu uaktualnienia są na bieżąco.Kiedyś miałem avasta ale nie przypadł mi do gustu.Co do bezpieczeństwa różnie z tym bywa ktoś twierdzi że jego komp jest bezpieczny bo jego antywirus radzi sobie z wirusami, a prawda jest taka że jego antywirus radzi sobie z robakami które daje rade wykryć.O skuteczności antywirusów mogą świadczyć szybkie aktualizacje baz danych wirusów. Bo pamiętajmy najpierw są wirusy, a następnie szczepionki na nie i to jak szybko dana baza zostanie zaktualizowana a z tym różnie bywa.Im częściej są aktualizacje tym nasz antywirus może skuteczniej wykrywać robale Wesoły
26 wrzesień 2007 23:23
Wyślij odpowiedź 

Wątki podobne lub związane z obecnym
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatnia wiadomość
Question Najlepszy darmowy antywirus pod win xp prof. arekb18 10 42322 13 styczeń 2009 22:04
Ostatnia wiadomość: matejos2

Skocz do:

Kontakt | NEXT | Początek | Treść | Lekka wersja | RSS
PC Format | NEXT | Fotografia cyfrowa | CD-Action | Click! | Nowe Technologie