|
DirectX 10 na Windows XP
|
| Autor |
Wiadomość |
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy
|
[REKLAMA] - Na wakacje dla modów na Karaibach.
|
|
| Dzisiaj 22:32 |
|
sig.
Nowy użytkownik

Wypowiedzi: 81
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
RE: DirectX 10 na Windows XP
wyjdzie tylko w jednym przypadku: gdy sprzedaż visty będzie tak kuleć, że to się microsoftowi zwyczajnie opłaci ze względu na mizerną sprzedaż jego gier "tylko dla visty". póki co się na to nie zanosi, bo wszystkie takie (niezależnie od producenta) mają nieoficjalne patche umożliwiające granie pod dx9 (a więc i xp). polityka firmy przesądziła o tym że go niema dla xp, i tylko ona może zmienić ten stan rzeczy. co prawda pojawił się "fanowski" dx10 dla xp, ale jednak jest on nielegalny bo użyto przy jego tworzeniu inżynierii wstecznej (niewiem nawet czy jest gdziekolwiek do ściągnięcia)
|
|
| 27 listopad 2007 08:54 |
|
kwahoo
Nowy użytkownik

Wypowiedzi: 22
|
sig. napisał(a):co prawda pojawił się "fanowski" dx10 dla xp, ale jednak jest on nielegalny bo użyto przy jego tworzeniu inżynierii wstecznej (niewiem nawet czy jest gdziekolwiek do ściągnięcia)
reverse engineering jest nielegalne tylko w kilku krajach, u nas chyba nie.
DX10 for XP http://www.technospot.net/blogs/download...y-project/
|
|
| 28 listopad 2007 15:30 |
|
sig.
Nowy użytkownik

Wypowiedzi: 81
|
kwahoo napisał(a):reverse engineering jest nielegalne tylko w kilku krajach, u nas chyba nie.
DX10 for XP http://www.technospot.net/blogs/download...y-project/
to nie ma wielkiego znaczenia, autor jest Amerykaninem więc podpada pod tamtejsze chore prawo (a co za tym idzie nawet jak obecna wersja (dość wczesna o ile się orientuje) legalna u nas, to na rozwój nie ma co liczyć bo zablokowany.
|
|
| 28 listopad 2007 20:20 |
|
kwahoo
Nowy użytkownik

Wypowiedzi: 22
|
baginiak289 napisał(a):Hmm, wolę oryginalne DX10 
Stoję na Viście i grając w kilka gier stwierdzam, że dzięki tym sterownikom kilka mi nie działa 
Zawiało reklamą Oryginalny ® Okna Witraż ® Dom ® Podstawowy ®
Taa.. a ja wolę OpenGL. Jest szybszy i mniej frustrujący. Do tego działa na wszystkim od komórki (sprawdzałem!) po PS3. Tak naprawdę nikomu nie jest, nie był i nie będzie potrzebny DirectX10, 9 czy 11, czy nawet jakakolwiek inna wersja. Ale cóż pewna firma z Redmond miała przerost ego...
|
|
| 8 grudzień 2007 03:37 |
|
mariorozpruwacz
Niezarejestrowany
|
Ja wolę DX 9.0c nie ma prawie zadnej różnicy między Directx 9.0c a 10 to tylko marketing microsoftu ale nie to noe łaski
bez i tak na vistę się za Chiny nie przesiądę bo mam za słaby sprzęt a modernizacja czeka mnie dopiero za 1,5 roku! a wtedy juz ma ponoc wyjśc nowa Winda. XP był najlepszym systemem operacyjnym Microsoftu w historii! zaden system nie przebije xpka zwłaszcza xpka zamiast zbierac zalety i poprawiac wady poprzednika to je tylko kumuluje moim zdaniem największe rozczarowanie roku 2007!
|
|
| 26 styczeń 2008 15:02 |
|
|
|